1. HASTA YORUMLARI
  2. SIK SORULANLAR
Ankara Varis TedavisiANKARA VARİS TEDAVİSİ
  1. HASTA YORUMLARI
  2. +90312 224 1314
Ankara Varis TedavisiAnkara Varis Tedavisi
Merhaba;Size hangi konuda yardımcı olabiliriz ?

Varis Nedir?

Varis; kısaca kirli kanı kalbe taşıyan toplardamarın hastalığıdır.

Toplardamarlarda genişlemeye varis denir. Varis, bacaklarımızda bulunan toplardamarların genişlemesi ve kirli kanı kalbe taşıyamaması ile ortaya çıkar. Varisin bilinen ilk belirtisi cilt yüzeyinden görünen damarların artmasıdır. Bilinenin aksine bu hastalık tedavi edilmesi gerekli önemli bir sağlık problemidir. Varis ilerleyen yaşlarda kişinin hayat kalitesini olumsuz şekilde etkileyebilecek bir hastalıktır. Bu sebeple varis hastalığı sorunu olan kişilerin bu konuyu ciddiye alması gerekir. Varis hastalığını inceleme yapmaya yetkili ve yeterli Radyoloji uzmanlarına başvurarak varisin tedavisi öncesinde venöz haritalama yaptırması gerekmektedir.

Varis Nedir?

Varis Muayenesi Nasıl Yapılır?

Varis muayenesi bacak toplardamarlarına Renkli Doppler Ultrason  eşliğinde yapılır. Varis muayenesi sırasında varisli damarların nerede ve ne ölçüde bulunduğu tespit edilir. Buna bağlı olarak oluşturulan çizime venöz haritalama denilmektedir. 

Bu hastalıktan bahsedildiğinde ilk önce bacaklarda belirgin hale gelen damarlar akla gelmekle birlikte el üstünde bulunan damarların da yaşla beraber belirginleşmesi bir çeşit varistir ve tedavi edilebilir.

Bacaklardaki toplardamarlar içinde kapakçıklar vardır. Bu kapakçıklar değişik genetik ve başka faktörler sonucunda görevini yapamaz hale gelirse varis oluşur. Varisin oluşması şu şekilde olur: Bacaktan akciğere iletilen kirli kanın, yer çekimi etkisi ile tekrar bacağa gelerek (Reflü) bacak toplardamarlarında ve dokularda birikmesi ve sonuçta bacak damarlarının bir poşet gibi kirli kanı içinde tutmasıdır.  Bu durum da kendini istenmeyen çirkin görüntü, ağrı,  kramp ve şişkinlikle gösterir. 

Varis zamanında tedavi edilmez ise daha büyük sağlık sorunlarına neden olabilir

Vaktinde önlem alınmayan bu şikayetler ileri evrede artarak tedavisi oldukça zor problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Türkiye’de her 4 bayanın birinde, her 5 erkeğin birinde varis şikayeti görülmektedir

Çoğu zaman bacakta cilt altında mavimsi renkte değişik çaplarda ve kıvrıntılı kabarıklıklar şeklinde görülür. Varisler senelerce görüntü dışında bir şikayete yol açmayabilir. Ancak geçen zamanla varis ağrılı hale de gelebilir. Bacaklarda şişlik ve bir müddet sonra kronik toplardamar (venöz) yetmezliğine dönüşebilir. Varisli olan damarlarda kan pıhtısı oluşabilir ve tromboflebit denilen bu durum bacakta ağrı, şişme ve kızarıklığa neden olur.

Ameliyatsız Varis Tedavisi Yöntemleri

Bacaklarda oluşan varislerin tedavisinde başvurulan yöntemler genel olarak ikiye ayrılmaktadır. Damar içine girişim yapılmak suretiyle yapılan tedaviye lazerle varis tedavisi denilir. Damarı kapatmak için lazerin kullanılmadığı onun yerine sklerozan ilaçların kullanıldığı tedavi yöntemi ise skleroterapi ve köpük tedavisidir. 

Lazerle varis tedavisiVarisli damar içine yerleştirilen lazer fiberi yardımıyla damar içinin yakılarak kapatılması suretiyle yapılan varisin tedavisi yöntemidir. Kalın, ameliyat edilebilecek kadar genişlemiş damar varislerine uygulanan, ameliyatsız tedavi yöntemidir. Lazerle varis tedavisi hakkında daha fazla bilgiyi sitemiz içindeki lazerle varis tedavisi başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Köpük tedavisiVarisli damar içine köpürtülmüş şekildeki aterosklerol isimli ilacın verilmesi suretiyle varisli damarın kapatılması işlemidir. Lazerle varisin tedavisi uygulanamayacak kadar ince olan ancak çok çok ince olmayan damarlara uygulanır. Köpük tedavisi hakkında daha fazla bilgiyi sitemiz içindeki köpük tedavisi başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

SkleroterapiVarisli damar içine aterosklerol isimli ilacın doğrudan verilmesi suretiyle kapatılması işlemidir. En ince kılcal damar tedavisinde kullanılmaktadır. Skleroterapi ile varis tedavisi hakkında daha fazla bilgiyi sitemiz içindeki Skleroterapi başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Varis hastalığı hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.

Varis Ankara

  • Varis Neden Olur?

    Varisli damarların ana nedeni, damarların şişmesine neden olan genetik bir bağ dokusu bozukluğudur. Obezite, hareketsiz bir yaşam tarzı, uzun süre ayakta durma, kabızlık ve hamilelik de katkıda bulunan faktörler olabilir. Sekonder varis olarak adlandırılan damarlar, derin venöz sistemin önceki trombotik olaylarının bir sonucu olarak da gelişebilir.

  • Varise ne iyi gelir?

    Bu soru en çok sorulan sorulardan biri olmasına rağmen ne yazık ki bilimsellikten uzak yöntemler bilimsel ve tıbbi yöntemlerden çok ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle varise ne iyi gelir diye soruyorsanız yazımızı ve internet sitemizi detaylı şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz.

    Öncelikle varis muayenesi olmalısınız!

    Varis belirtileri ile karşılaşan kişilerin varis olup olmadıklarının tespit edilmesi tedavi edilmesinden daha önemlidir diyebiliriz. Çünkü hatalı bir teşhis en iyi tedaviyi önemsiz kılar. Varis hastası olmayan pek çok kişi varis tedavisi olduğu halde varis belirtilerinin ortadan kalkmaması üzerine kliniğimize başvurmuş ve farklı hastalıklar teşhis edilmiştir.

    Örneğin bacakta ağrı şikayetiyle kliniğimize başvuran ve yıllardır varis hastalığı tedavisi gören bir ankilozan spondilit hastası doğru teşhis sonrası varis tedavisini sonlandırmış ve kendi hastalığının tedavisine devam etmiştir.

    Varis muayenesi ve teşhisinde radyoloji son noktayı koyar

    Varisin bacak toplardamarlarında ve kapakçıklarında bulunan bir hastalık olduğunu yukarıda ifade etmiştik. Bugüne kadar kalp damar cerrahları tarafından takip ve tedavi edilen varis hastalarının hastalıklarının teşhisini geçmişten bu yana radyologlar yapmıştır. Radyoloji uzmanları varisli damarlar üzerinde yaptıkları doppler ultrason incelemesi ile varisin varlığını teşhis edebilmektedir. Doppler ultrason ile bacak toplardamarlarındaki ters kan akışını tespit edebilmektedir.

    Tedavi için bilimsel ve en son teknolojiyi kullanın

    Yapılan muayene sonrasında varis hastalığı teşhisinin konulması üzerine varisin derecesine göre varis tedavisinin girişimsel radyoloji uzmanına yaptırılması en iyi seçenektir. Varisli damar içine yapılacak her türlü girişimin ultrason eşliğinde yapılması varis tedavisinin başarısına doğrudan etki etmektedir. Bu nedenle ister lazerle varis tedavisi seçeneğinde ister köpük ve skleroterapi ile varis tedavisinde ultrason tedavinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

    Bu tedavi yöntemleri dışında yazılacak varis ilaçları, varis kremleri ve varis çorapları tedavi etmek yerine tedaviyi ertelemekten başka bir şeye yaramamaktadır.

  • Varis Şikayetleri Nasıl Azalır?

    Varis şikayetlerinin azalması ve rahatlama hissedilmesi için bazı gerçekleştirilmesi gereken uygulamalar mevcuttur. Dilerseniz bunları sayalım;

    1- Egzersiz Yapılmalı
    Anlaşıldığı üzere varis hareketsizlikten dolayı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla şikayetlerde hareketsiz kalındığı süre ortaya menfaat. Küçük egzersizler, bacak hareketleri, bisiklet sürmek yahut yüzmek bunun gibi aktiveteler ile şikayetlerden uzaklaşmak olası olabilmekte.

    2- Kilo alınmamalı aşırı kilolar verilmeli
    Fazla kilolu kişilerin bacaklarına binen yükte artış gösterdiğinden şikayetler artabilir. Dolayısıyla kilo vermek bir çok aşırı fazla sıhhat sorununda fayda gösterdiği gibi variste de işe yarayacaktır.

    3- Doğru pabuç seçimi
    Fazla yüksek topuklu yahut ayağa küçük gelen ve sıkan ayakkabıların tercih edilmesi de şikayetlerin artmasına yol açar. Dolayısıyla ayakta sorunsuz duran ve çok fazla hafif topukları yüksek olan ayakkabıların tercih edilmesi gerekmektedir.

    4- Bacakları yukarıda tutarak istirahat etmek
    Gün arasında akşama doğru artış işaret eden ağırlık ve yorulmak hissini bireyler evlerine giderek istirahat ederek atmak isterler. Bacaklar kalp seviyesinden daha üstte durmak şekli ile yapılacak olan istirahatler son derece yarar sağlıyor.

    5- Uzun süre oturmak ve dinlenmek
    eğer ayakta fazla zaman durdunuz ve yorulduysanız ve ya şikayetleriniz artış gösterdiyse oturmalı ve uzun bir süre dinlenmeniz gerekebilir.

    6- Bacak bacak üstüne atmamak
    Bir çok uzmana göre bacak bacak üstüne atmak kan dolaşımını yavaşlatmaktadır, dolayısıyla bu da varislerin artışına sebep olabileceği benzeri varis oluşumuna da yol açabilmektedir.

  • Varis Şikayetleri Ne zaman Ortaya Çıkar?
    1. Varis şikayetleri daha aşırı günün ilerleyen saatlerinde ortaya çıkarak akşama doğru artış göstermektedir.
    2. Şikayetler daha yoğun diz 6 alanında meydana gelir.
    3. akşamları evde istirahat edildiği sırada bacakların yukarıda tutulma ihtiyacı belirir.
    4. Bacaklar yürek seviyesinden yukarıda tutularak istirahat edilirse rahatlama gözlemlenir.
    5. Varis çorabı kullanıldığında şikayetlerde azalış olur.
    6. Sıcak ortam yahut havaların varis şikayetlerini artırdığı bu gibi, soğuk ortam ve soğuk hava da iyi gelmektedir.
    7. Yürüyüş, spor, yüzme ve ya egzersizle azaldığı benzeri sabit ve hareketsiz kalındığında şikayetler artış göstermektedir.
  • Varisin Dereceleri Nelerdir?
    Varisin Dereceleri Nelerdir?

    Toplardamar hastalıklarının şiddeti günümüzde 0-6 arasında belirtilmektedir. Derece O, Derece 1, Derece 2, Derece 3, Derece 4, Derece 5, Derece 6.

    Derece O: Görülebilen toplardamar hastalığı yok,
    Derece 1: 1-3 mm çapında ince varisler,
    Derece 2: Çapı 4 mm üzerinde olan gerçek varisler,
    Derece 3: Bacakta şişlik,
    Derece 4: Ciltte kahverengi-siyah değişiklikler,
    Derece 5: Cilt değişiklikleri ve ayak bileği çevresinde iyileşmiş yara,
    Derece 6: Açık yara olması (hemen daima ayak bileği içi tarafında).

Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
  • D
    Doğan Kaya03.02.2022

    Merhaba, Sol bacağımda diz altı baldır kısmında 1 cm çaplarında yüzeyde damar çıkıntıları var güven hastanesinde yaptırdığım dopler sonucu amaliyat dediler.Elimde raporum var ameliyatı düşünmüyorum.Sizin önerceğiniz tedavi ve fiyat hakkında bilgi almak istiyorum.Çorumda yaşamaktayım 14 Şubat tarihinde Ankarada olacağım vereceğiniz bilgiler neticesinde tedavimi planlamak istiyorum

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merhaba Doğan bey bırakmış olduğunuz telefon numarasından yetkili personelim gün içinde sizi arayarak detaylı bilgi verecektir. Sağlıklı günler dilerim.

  • H
    Hatice28.02.2020

    Hocam annemin dize yakin aşağı doğru yan tarafta acıma yanma. Ve ağrı oluyor diz arkasında da sis damarlar var acaba varisle alakası olabilirmii önceden de varis çorabı kullandı

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Hatice hanım merhabalar. Varisler ağrı, şişlik, kramp, acıma, yanma yapabilir. Diz arkasında şiş damarlarının da var olması varis kaynaklı olabileceğini düşündürür. Fakat yine de hastayı görmeden, muayene etmeden detaylı bilgi vermem pek etik olmaz. Detaylı bilgi almak isterseniz 0532 385 31 93 yada (0312) 224 13 14 numaralı telefon hatlarımızı arayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

  • M
    Mehmet Ersöz12.07.2019

    8 ay kadar önce yüzeysel varış tedavisi gördüm. Tedaviden sonra ayağımda ağrılar oluştu. Özellikle otururken, araba surerken. Dizlerimde kireçlenme ve sağ dizimde varış yırtılması var. Ortopedi doktorum muayene sonrası ağrılarının sebebinin ortopedik olmadığını söyledi. Daha sonra ve öz yetmezliği olduğunu öğrendim. Sağ büyük saten vende düşük dereceli reflü var. Hastalığımin tedavisi ve maliyeti hakkında bilgi almak istiyorum. Saygılarımla.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Mehmet bey geçmiş olsun. Doğru teşhis ve tanı için sizi görmem,muayene etmem gerekmektedir. Varislerin her türlüsünün tedavisi kliniğimde mevcuttur. Daha kapsamlı bilgi için bize bırakmış olduğunuz telefon numarasından sizi arayarak bilgi verilecektir.

  • G
    Gülzade Girgin10.07.2019

    Merhaba Rengin hanım hamileliğin sırasında yoğun vulvar varislerim oluştu. Bu yüzden sezeryan doğum yaptım.Bir ay oldu hâlâ kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Bu varislerin tedavisi var mı? Kalp damar kadın doğuma kadın doğum kalp damara yolluyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Gülzade hanım geçmiş olsun. Tedaviniz mümkün. Bunun için muayene ve doppler ultrason yapmam gerekli. Kliniğimi arayıp randevu alırsanız yardımcı olabilirim.

  • E
    Esma Özkan13.06.2019

    Merhabalar Rengin hanım ben 7 aylık hamileyim bacaklarımdaki varisler arttı dr varis çorabı giyeceksin dedi kendimi çok zorlasamda giyemiyorum bu dönemle ilişki galıba daralıyorum başka bir tedavisi varmı acaba ne yapabilirim... Teşekkür ederim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merhabalar Esma hanım öncelikle geçmiş olsun. Gebelik süresince varis tedavisi yapmıyorum. Bu zamanda hamile tipi varis çorabı giymek sizi rahatlatacaktır. Doğumdan hemen sonra tedavinizi yapabilirim. Daha detaylı bilgi için bize bırakmış olduğunuz telefon numarasından sizi arayarak daha detaylı bilgi vereceklerdir. Teşekkürler.

  • I
    Ismail Kavaklı25.02.2019

    Rengin hocam merhabalar ameliyatsız varis tedavisi Ankara da yapılıyormuş ve sizin yaptığınızı görünce çok sevindim. Gitmediğim yer kalmadı. Çorap giymem gerektiğini yada ameliyat olmamı söylediler ama ben ameliyat olmak istemiyorum. Sizden bir randevu talep ediyorum. Teşekkürler.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    İsmail bey merhabalar. Randevunuzu oluşturmak için bize bırakmış olduğunuz telefon numaranızdan sizi arayacaklar. Teşekkürlerimi sunarım.Görüşmek dileği ile.

  • I
    Ismigül Özal25.02.2019

    Rengin hanım merhabalar. Ankara varis tedavisi yaptığınız kliniğiniz nerededir? Ben Çorum dan geleceğim aştiye yakınmıdır. Geldğim gün tedaviye başlayabilirmiyiz ? Birde ameliyatsız varis tedavisi yaptığınızı okudum bu çok hoşuma gitti bana bilgi verirseniz ben randevu almak isterim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    İsmigül hanım merhabalar. Ankara/Çukurambar'dadır klniğim. AŞTi'ye 15 dakika uzaklıktadır.Geldiğiniz gün elbette tedaviye başlayabiliriz.Kılcal ve orta dereceli varislere köpük skleroterapi tedavisi, venöz yetmezlik,damar genişlemesi veya ameliyatlık damarlara ameliyatsız varis tedavisi EVLA yapıyorum. Muayenenizi bizzat ben yapıyor,doppler ultrasonunuzu çekiyorum. Çıkan sonuca göre tedaviye karar veriyorum.Daha detaylı bilgi için 0532 385 31 93 numaralı telefon hattımızı ararsanız size yardımcı olacakalardır.Teşekkürler.

  • Y
    Yasemin19.02.2019

    Daha önce kılcal damar varis tedavisi gördüm. Fakat tekrar başladı ve son zamanlarda rahatsız ediyor. Birkaç sene önce ameliyat demişlerdi. Tedavimi yaptırmak istiyorum. Randevu sisteminiz nasıl ve ücret bilgisi alabilir miyim. İyi çalışmalar.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Yasemin hanım merhabalar. Fiyat bilgisi ve randevu sistemi hakkında detaylı bilgi için sizi arayacaklardır.Teşekkürler. Geçmiş olsun.

  • N
    Nuray09.02.2019

    Ben Nuray Kaplan. Yozgat da oturuyorum. Bacaklarım kış ayına girdiğimizden beri çok ağrıyor ve derimde renk değişikliği,kaşıntılar oldukça fazla. Varis tedavisi ankara 'da ise geleceğim çok uzak olmadığı için önceliğim sizsiniz. Bana kısaca bir bilgi verip aydınlatırsanız çok sevinirim kolay gelsin.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Nuray hanım merhabalar. Maalesef varislerin kendilerini belli etme şekilleri, kramplar,ağrılar,deri bütünlüğünüz bozulması,kaşıntılar gibi benzeri durumlardır. Tedavi edilmez ise yara açılımı veya akciğere pıhtı atma gibi durumlarla da karşı karşıya kaldığımız noktalarda oluyor. Varis tedavisi Ankara 'da yani klinik ortamında yaptığım çok kolay ve sağlıklı bir tedavi yöntemidir. Kılcal damarlara köpük tedavisi,venöz yetmezlik damar genişlemesi ve ameliyatlık damarlara ameliyatsız varis tedavisi yöntemi olan endovenöz lazer ablasyon yapıyorum. Yozgat'dan kliniğime Ankara 'ya köpük tedavisi yada ağrısız ve ameliyatsız lazer tedavisi için gelen çok hastam var. Sizi de muayene etmek ve doğru olan tedaviyi uygulamayı dilerim. Detaylı bilgi ve randevu için 0532 385 31 93 ve (0312) 224 13 14 numaralı hatlarımızdan ararsanız yardımcı olacaklardır. Teşekkürler.

  • T
    Tülin Ayanlar06.02.2019

    Hocam merhabalar benim damarlarımda çok ağrı var buda bana sıkıntı yapıyor iş hayatımda. Daha önce devlet hastanesinde muayene oldum bana tedavisi yok dendi varis çorabı giy dediler ama ben araştırmalar sonrası sizin sitenizde yazan hasta yorumlarıı okudum. Çoğu hastanızada bana dediklerinin aynısnı demişler ve sizde tedavi olduktan sonra çok güzel yazılar yazmışlar. Ben randevu almak istyorum varislerim için köpük tedavisimi yoks ameliyatsız varis tedavisi mi olurum bu muyeneden sonra belli olur ama değilmi saolun ?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Tülin Hanım merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sizi muayene etmem ve doppler ultrason çekmem gerekir.Bunun beraberinde bir venöz haritalama oluşturarak kılcal ve orta dereceli varisleriniz varsa köpük skleroterapi tedavisi, venöz yetmezliği,damar genişlemesi veya ameliyatlık bir damarınız varsa endovenöz lazer ablasyon yani ameliyatsız varis tedavisi uygulamam gerekmektedir. Detaylı bilgi ve randevu için bizi 05323853193 telefon hattımızdan arayabilirsiniz.Teşekkürler.

  • N
    Nezel04.02.2019

    Merhaba Rengin hanim nasilsiniz ben sizi Azeribaycandan rahatsiz ediyorum bilmek istediyim her türlü varis hastaliğınımı tedavi edoyorsunuzmu? Benim hastalifim reflu derin vena damarlarda qapaq çatişmazliğı .

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Nezel hanım merhabalar. Venöz yetmezlik,damar genişlemesi,ameliyatlık damarlara endovenöz lazer ablasyon. Kılcal ve orta dereceli varislere köpük skleroterapi tedavi uyguluyorum. 0532 385 31 93 telefon numaramızdan bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • A
    Aydan Turna02.01.2019

    hocam merhaba, benim bacaklarımda varis oluştu. ailede hiçkimsenin varisi yok. benim bacaklarımda varis oluşmasını anlamıyorum. varisin sebepleri nelerdir. benim önlemem mümkün mü

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Aydan hanım geçmiş olsun varis hastalığının oluşmasının nedenlerinden biri ailevi yatkınlıktır. Ancak tek sebep bu değildir. Yapılan iş yaşam tarzı vb gibi nedenlerle de varis oluşabilir. Bu nedenle varis oluşumunun nedenini buradan tespit etmek mümkün değildir. Varisi önlemek için aşırı kilo almamak, spor yapmak önemli korunma yöntemlerinden bir kaçıdır.

  • E
    Eyüp Kızmaz13.12.2018

    benim ayak bileklerimde çok fazla kılcal damar var, 46 yaşındayım. bu kılcal damarlar varis midir. tam olarak varis nedir nasıl anlaşılır. bu kılcal damarlar varis ise tedavi ettirmeli miyim?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Eyüp bey öncelikle geçmiş olsun. Varis olup olmadığını sizi muayene ederek ve doppler ultrason çekerek tanı koymam daha doğru bir yol olur. Varisli damarlar ise tedavi olmanız gerekir.Bir süre renk değişimi,ağrı,kramp,ısı artışı,basınca ve darbeye bağlı iltihaplı yara oluşumu yapabilir.Ve gündelik hayatınızı,yürümenizi çok etkiler.Detaylı bilgi için 0532 385 31 93 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.Teşekkürler.

  • H
    Harun Korkmaz01.12.2018

    Hocam merhabalar benim bacaklarımda ağrı ve kaşıntı oluyor. Ama bu durum çok fazla olmuyor. Bu durum varis olabilir mi?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Harun bey öncelikle geçmiş olsun. Buradan size tanı koymak maalesef zor. Tanınız için size ayakta doppler ultrason çekmem gerekir. Varislere bağlı olarak ağrı,kaşıntı,kramp gibi durumlar kendini bu şekilde göstere bilir. Varislere bağlı ise ağrısız ve kolay bir yöntemle sağlığınıza kavuşabilirsiniz.0532 385 31 93 numaralı telefon numaramızdan randevu ve detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.Teşekkürler.

  • H
    Hüseyin Gürgen11.10.2018

    hocam merhaba, benim bacaklarımda varis rahatsızlığı var. ancak kalp kapakçık sorunum da var. acaba sizde varis tedavisi olmam bir sıkıntı yaratır mı?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Hüseyin bey merhaba, varis tedavisi genellikle bu tip sağlık sorunlarına bir etkileşimi yoktur. Ancak hastalığınızın seviyesine göre doktorunuzun bu konudaki değerlendirmesine göre tedavi olma kararı vermenizi tavsiye ederim.

  • O
    Orhan Ersoy14.03.2018

    Rengin Hanım merhaba Muayenehaneniz Ankara'damı? Saygılarımla Orhan Ersoy

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Orhan bey, Muayenehanemiz Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya Business Center 8/56 Çukurambar Ankara adresindedir. İyi günler dilerim.

Soru Sor
Adres Ufuk Üniversitesi Caddesi, Farilya Business Center, No: 8 Kat: 14 Ofis: 68 Çukurambar / Çankaya / Ankara Klinik 0312 224 1314 Mobil 0532 385 3193 Mail infodrrengin.com
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0312 224 13140532 385 3193